Hostcity Groningen klaar voor de Nationale Sportweek

GRONINGEN - Groningen staat van zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september twee weken lang in het teken van sport en bewegen. De Stad is samen met nog vier andere steden hostcity tijdens de Nationale Sportweek 2018.

Het is de vijftiende keer dat de Nationale Sportweek wordt georganiseerd en vanwege het jubileum is deze editie extra lang.

Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. De Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let's #BeActive!

Events in Groningen

Er is een prachtige line-up tijdens de Nationale Sportweek in Groningen. Wat dacht je van de opening tijdens ReitdiepPOP op zaterdag 15 september, Picknick en Parcours in De Hunze, een Bewegende Stad Festival in de openbare ruimte, de Sportrecreade Ten Boer, een sportinspiratiebijeenkomst in het FC Groningen Stadion, beweegfestivals in Kardinge, De Wijert en Beijum en als Grande Finale in Groningen de Sportieve Opening van het Schooljaar op vrijdag 28 september samen met NOC*NSF.

Sportpromotors

Groningen heeft als hostcity van de Nationale Sportweek diverse bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor. Te weten; Habib Kazemi, Arjan Taaij, Mimoun Mahi, Jorinde van Klinken, Arvin Slagter en Willemijn Bos. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal en in Groningen.

Kijk op www.nationalesportweek.nl/sportkalender voor het programma.