Kom bordspellen uitproberen op Noorderspel 2018

GRONINGEN - In de Der Aa-kerk is 22 september Noorderspel, een wervelende beurs voor iedereen die houdt van bordspellen.

Het evenement, vol met spellen die allemaal uitgeprobeerd kunnen worden, wordt georganiseerd door Wirwar Spellen en Puzzels uit de Oude Kijk in ’t Jatstraat. De vorige editie van Noorderspel in 2016 was een groot succes: bijna 1.300 bezoekers bezochten de spellenbeurs in de kerk. Dit jaar zijn er zelfs nog meer stands en uitgevers dan voorgaande jaren. Ook dit keer zijn er weer veel stands waar gerenommeerde spellenuitgevers hun spellen demonstreren zoals Tactic, 999 Games en White Goblin Games. Er zijn verschillende nieuwe uitgevers die hun kickstarter spel demonstreren, onder ander Jolly Dutch. Bezoekers kunnen veel bord- en kaartspellen proberen, maar er kunnen ook nieuwe en tweedehands spellen worden aangeschaft. Daarnaast is er de finale van een spelontwerpwedstrijd waarbij de beste drie ontwerpers hun spel op de beurs presenteren.

Er worden bijna 100 spellen gedemonstreerd voor alle leeftijden. Van simpele dobbelspellen tot expertspellen die een halve dag kunnen duren. Daarnaast zijn er spellen uit te proberen die nog niet in Nederland te koop zijn.

Van 10.00 tot 17.00 uur. Entree euro 2,50. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree. Kijk voor meer informatie op de website van Noorderspel: www.noorderspel.nl.