Straatfeest in het

GRONINGEN - Het Oosterkwartier is op zaterdag 29 september de leukste plek van Stad. Winkeliersvereniging Oosterkwartier houdt dan zijn jaarlijkse Straatfeest. Een evenement in de Oosterstraat en Carolieweg.

De straten worden tijdens het Straatfeest gevuld met een braderie, muziekacts, diverse kinderactiviteiten en vele gezellige zitjes en terrassen. ‘En nieuw dit jaar is de Vrijmarkt”, aldus Amber Crommelin, eigenaresse van KOKOTOKO en medeorganisator van het Straatfeest. “Belangstellenden die met hun spullen op de Vrijmarkt willen staan, moeten zich wel even opgeven, dit in verband met een maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit kan bij Hartendief, eveneens in de Oosterstraat.’

Op de braderie vullen ondernemers uit het Oosterkwartier hun kraam met mooie spullen en leuke koopjes. Er zullen zo’n veertig kramen aanwezig zijn. “Met zoveel leuke zaken hier zal de braderie een mooie diversiteit qua aanbod hebben”, vertelt Amber.

Met veel muziek in de straat is het deze dag goed toeven in het Oosterkwartier. Zo komt onder andere singer/songwriter Abel de Kam optreden. Daarnaast kan het publiek genieten van de sambaband Batatuké, de Mariachi’s en in Brownies and Downies treedt hun eigen Koningsband op. En ook het duo Big Easy komt het publiek muzikaal entertainen.

Omdat het Straatfeest voor iedereen is, kunnen kinderen zich prima vermaken in het Oosterkwartier. Er wordt geschminkt en er zijn op diverse plekken in de straten allerlei leuke spelletjes te doen, waaronder Piñata-slaan. ‘En ook hebben we dit jaar graffiti-artists. Prachtig voor jong en oud om eens van dichtbij te kunnen bekijken.’