Tweedehands kledingmarkt in EM2

GRONINGEN - In EM2 op het voormalig suikerunie terrein is 16 september van 12.00 tot 18.00 uur een tweedehands kledingmarkt.

De kledingstands zullen worden ingevuld door stadjers. De markt is opgezet vanuit een duurzame gedachte; door de kleding opnieuw op de markt te brengen verleng je de levensduur van een kledingstuk. De snelle omloop van kleding in de kledingindustrie staat al enige tijd ter discussie. Trends volgen red steeds sneller op en kleding wordt voor dumpprijzen aangeboden. Dit gaat ten koste van humane werk- en leefomstandigheden en het milieu. Tweedehands kleding is daarom niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor mens en milieu.

Naast de kledingverkoop zal er worden geweefd door Joanna van Kr8tstof. Zij verwerkt oude kledingstukken in haar kleden. Kapotte t-shirts of broeken thuis liggen? Je kan ze aan Kr8tstof doneren. Ondertussen hongerig geworden? Plantelicous zal zorgen voor heerlijk vegan eten.

Zelf je kleding verkopen? Aanmelden kan nog tot 14 september. Kinderkleding is ook welkom. Mail naar info@em2groningen.nl voor meer informatie. Gratis entree. Zie ook www.em2groningen.nl.