Website Mensen met dementie in Groningen

GRONINGEN - Jaarlijks wordt op 21 september over de hele wereld stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer. Wereldwijd zijn er een groot aantal activiteiten om (extra) aandacht te vragen voor deze ziekte en andere ziekten die dementie veroorzaken.

De website Mensen met dementie in Groningen is er daarom ingaande 7 september voor de inwoners in de provincie Groningen en wil er aan bijdragen dat in 2020 in alle gemeenten in de provincie Groningen een samenleving is die vriendelijk is voor mensen met dementie. Anders gezegd, in 2020 zijn alle Groninger gemeenten dementievriendelijk.

In de provincie Groningen leven een 10.000 mensen met dementie (in Nederland een 290.000 mensen). Het aantal neemt toe en meer mensen blijven langer thuis wonen. Mensen die actief waren in de samenleving en ook willen blijven meedoen bij een vermoeden van dementie of na de diagnose dementie. Jaarlijks wordt op Wereld Alzheimer Dag op 21 september over de hele wereld stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer. Daarom nu ook deze website in september.