Open dag Roder Jongenskoor in Groningen

GRONINGEN - Het Roder Jongenskoor organiseert zaterdag 15 september een open dag aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen. Jongens in de leeftijd van 6 tot 10 jaar en hun ouders kunnen om 14.00 uur deelnemen aan een open les.

Het Roder Jongenskoor verhuisde onlangs naar Groningen. Er werd hard gewerkt om de nieuwe ruimte klaar te maken voor het komende jaar. De open dag is een ideale kans om een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen en om kennis te maken met de muziek- en zanglessen die de basis vormen voor het Roder jongenskoor.

Rintje te Wies, de dirigent van het Roder Jongenskoor, ontwikkelde voor de lessen de methode Een leven lang zingen, die inmiddels landelijk door veel koorscholen wordt toegepast. De lessen richten zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. De leerlingen – cymbalisten – maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. Boven alles leren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken en wat je met je stem allemaal kunt doen als je hem op de juiste manier gebruikt.

Na de open les kunnen jongens zich zaterdag direct opgeven voor de opleiding. Ook is er de mogelijkheid om eerst nog vijf proeflessen te volgen voor 10 euro. Deelname aan de open les, die ongeveer 30 minuten duurt, is gratis.

Alle jongens en hun ouders zijn op 15 september 14.00 uur van harte uitgenodigd aan de Aarhusweg 4-7 in Groningen. Meer informatie is te vinden op: www.roderjongenskoor.nl.