Werelds grootste Oogcontact experiment

GRONINGEN - Aan het eind van de internationale vredesweek op 22 september , zullen meer dan 30.000 mensen in meer dan 400 steden en 65 landen over de hele wereld elkaar in de ogen kijken.

Eén minuut oogcontact met een ander voor het beleven van menselijke verbinding met andere mensen. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen en zich te verenigen als een wereldfamilie.

De huidige ontwikkelingen creëren diepe verdeeldheid en we raken vervreemd van elkaar en van onszelf. Onze wereld-samenleving schreeuwt om echte verbinding en in dit experiment kunnen we worden wat we wensen: een authentiek, liefdevol en respectvol platform voor menselijke verbinding.

Als we ons verbonden voelen met een ander, voelen we ons vrediger, minder alleen en meer open om liefde toe te laten in ons leven. Een minuut oogcontact delen, stelt ons in staat dit te beleven zelfs zonder de noodzaak elkaars taal te spreken. Oogcontact maken kan iedereen en als we dat doen ontstaat als vanzelf een natuurlijke verbinding.

In Nederland wordt in verschillende steden op 22 september een veilige ruimte gemaakt waar mensen die mee willen doen, uitgenodigd zijn in stilte een minuut oogcontact te delen met een vriend of een onbekende en op die manier bij te dragen aan vrede en de kracht van menselijke verbinding. In Groningen vindt het evenement plaats in en rond de muziekkoepel in het Noorderplantsoen van 14.00 tot 17.00 uur op zaterdag 22 september.