Kinderactiviteiten tijdens ReitdiepPOP

GRONINGEN - ReitdiepPOP wordt dit jaar voor de vierde keer opgetuigd in de Reitdiephaven in Groningen. Het tweedaags muziekfestival vindt plaats op 14 en 15 september.

Op zaterdag 15 september is er een zeer afwisselend programma voor kinderen én ouders.

Sportclinics

Om 10 uur start het festival met een beweegfestival in het kader van de Nationale Sportweek, mede georganiseerd door Sport050. Jong en oud kan meedoen met diverse clinics en opwarmen voor de rest van de dag.

Pimp My Bike

Kinderen kunnen vanaf 12.15 uur hun fiets versieren tijdens de Pimp My Bike activiteit. Tientallen fietsen worden omgetoverd tot de meest coole bikes van de straat. Nadat de fietsen gepimpt zijn, tonen de kinderen hun creaties tijdens een fietstocht door de Reitdiepwijk.

Kinderdisco en streetchallenge

Na de tour kunnen kinderen gratis pannenkoeken eten en vervolgens uit hun dak gaan tijdens de kinderdisco met Bart en Elise. Tijdens de kinderdisco zullen enkele kinderen en ouders al warmlopen voor het spectaculaire familiespel: Ik heb de beste! Ook kunnen deelnemers laten zien in welke straat de sterkste, de slimste en de snelste bewoners wonen in een echte street challenge. In een dappere wedstrijd gaan verschillende straten de strijd met elkaar aan. Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt door vele sponsoren met Toddlers Huis als hoofdsponsor en ondersteund vanuit het VSB Fonds.

Livemuziek

Vanaf 15:00 uur is het dan tijd voor livemuziek. Op twee podia treden (inter)nationaal bekende bands en artiesten, op zoals Groove Ally, Oes en Ronald Klungel. Ook de winnaar van de POPTalent Award, Cirrus Minor, bestijgt het podium.

Proud 2B Fout

Als afsluiter is het vanaf 21 uur tijd voor Linda, Roos en Jessica of inhaken bij André Hazes. Met je roze panty, tijgerblouse en getoupeerde haren in de polonaise? Tijdens Proud 2B Fout mag je je helemaal legaal onderdompelen in de wereld van de meezingers, gouden kettingen en klapkauwgom.