Studente Communication and Multimedia Design wint Hannie Schaftprijs 2018

GRONINGEN - Malissa Koeleman, studente Communication & Multimedia Design heeft de Hannie Schaftprijs 2018 gewonnen met haar werkstuk De ontwikkeling van een interactieve mobiele game om buitenspelen onder kinderen van 9-12 jaar te stimuleren.

De Hannie Schaftprijs behelst een geldbedrag van € 2.000,- en een beeldje van het Hannie Schaft-monument, gemaakt door Truus Menger (mede-verzetstrijdster en vriendin van Hannie Schaft).

Interactieve mobiele game om buitenspelen onder kinderen te stimuleren

Malissa Koeleman heeft haar afstudeerwerkstuk geschreven over de ontwikkeling van een interactieve mobiele game om buitenspelen onder kinderen van 9 tot 12 jaar te stimuleren. Het is een feit dat kinderen tegenwoordig minder buitenspelen. Door middel van de inzet van nieuwe digitale communicatiemiddelen kunnen kinderen meer in beweging worden gebracht; buiten én samen met anderen. Malissa bespreekt dan ook een zeer maatschappelijk betrokken onderwerp binnen haar werkstuk.

De mobiele game is binnen Healthy Ageing een geweldige stap. Maar naast het gezond ouder worden is gezond opgroeien minstens zo belangrijk. De jury wenst Malissa veel succes met de uiteindelijke ontwikkeling en het in de markt zetten van de game.

Hannie Schaftprijs

Bij de Hanzehogeschool Groningen staan, naast goed onderwijs, de toepassing van onderzoek en interactie met de maatschappij centraal. Daarom wordt er binnen de hogeschool veel aandacht besteed aan kennistoepassing en innovatie en wordt excellentie op dit terrein gestimuleerd. De Hannie Schaftprijs is een prijs van de Hanzehogeschool Groningen die om het jaar wordt uitgereikt aan studenten die een eindwerkstuk hebben gemaakt, waaruit maatschappelijk engagement spreekt.