Letters vertellen jouw verhaal

GRONINGEN - – Hebreeuws en letters: zowel GRID Grafisch Museum en Synagoge Groningen hebben er iets mee. Vandaar dat ze samen een workshop hebben ontwikkeld voor iedereen die die in de Hebreeuwse taal en/of letters geïnteresseerd is. En graag met de handen werkt.

De Hebreeuwse taal en letters zijn niet alleen een praktisch communicatiemiddel tussen mensen maar zitten ook vol verhalen en symboliek. Daarom krijgen de deelnemers aan de workshop Letters vertellen jouw verhaal in stappen te leren hoe ze een verbinding kunnen leggen tussen de letters en hun eigen thema of persoonlijke verhaal.

Met drukinkt, verfrollen, Hebreeuwse lettervormen en sjablonen kunnen de deelnemers uitdrukking geven aan wat bij hen leeft en wat de letters hen vertellen. Bij deze techniek heeft ook het toeval een zekere rol : de combinatie van verschillende sjablonen en kleuren zullen telkens weer een verschillend en verrassend resultaat opleveren.

De deelnemers worden niet onvoorbereid aan het werk gezet. Tijdens een inleiding komen ze het nodige te weten over de geschiedenis en de basisprincipes van het Hebreeuws als ook over de voor Werkman typerende werkwijze.

Ook bezoeken de deelnemers de synagoge waar ze zich kunnen laten inspireren door huidige en historische lettervormen en door het werk van de kunstenaars, die hun beeldend commentaar geven op de letters.

Vrijdag 28 september of zondag 14 oktober in GRID Grafisch Museum van 14.30 tot 16.30 uur. Prijs euro 20 (combinatieticket, geeft toegang tot expositie, workshop en Grafisch Museum). Aanmelden reserveringen@gridgroningen.nl of bel 050-5256497.