Rivierenbuurt klaar voor Burendag 2018

GRONINGEN - De Burendag 2018 wordt in MFC de Stroming in de Rivierenbuurt op een bijzondere wijze gevierd. De buurt wordt namelijk uitgenodigd om een speciaal Burendagprogramma bij te wonen.

In het buurtcentrum staat een Koffie-Oldtimer die van 13.00-16.00u verse koffie serveert, er zijn concerten van de koren Bsure en Sing In en in de grote zaal kunnen buurtbewoners aan de slag voor de vogels in de buurt. ,,We hebben namelijk 30 nestkastjes,'' vertelt Ivo Houdel, woordvoerder van de Stroming. ,,Die kastjes, het zijn Mussenflats en Koolmezenkastjes moeten nog wel in elkaar. Welke dag is daar nu beter voor geschikt dan 22 september; Burendag. Als ze klaar zijn mogen ze mee naar huis of we zorgen voor extra woonruimte hier in de buurt.

Met zijn allen bezig voor een leukere buurt. Super toch?'' Houdel is ook blij met de koren. ,,Ja, dat vind ik ook heel mooi. Beide koren repeteren doorgaans bij ons in de Stroming. Ze hebben allebei hun medewerking toegezegd. Ik kijk er erg naar uit.'' De buurt kan tijdens de Burendag ook nader kennismaken met de wijkfiets. Belangstellenden kunnen een ritje maken op deze speciale driewieler.