Films onder de sterrenhemel

GRONINGEN - Van vrijdag 7 september tot en met zondag 9 september verandert het voormalig Suikerunieterrein in Groningen wederom in de grootste openluchtbioscoop van Noord-Nederland met drie spectaculaire films onder de sterrenhemel.

De 8e editie van het filmfestival Zienemaan en Sterren opent met de Russische ruimtevaart thriller Salyut-7. Zaterdag 8 september staat de concertregistratie van Monterey Pop uit 1968 op het programma en op zondag 9 september sluit de openluchtbioscoop af met het extravagante liefdesverhaal How to Talk to Girls at Parties. Voor de leukste kinderfilms kan men op zaterdag en zondag terecht bij kinderbioscoop Zienemini in De Wolkenfabriek.

Tickets en tijden

Filmtickets kosten €9 in de voorverkoop en €11 aan de deur. Een Weekender á €22,- geeft toegang tot alle drie de films. Daarmee bespaar je €5,- Cineville-leden kunnen op zondag 9 september gratis naar binnen en de andere films zijn slechts €5,- met Cineville-korting.

Bezoekers kunnen vanaf 18:30 terecht bij de foodtrucks bij de Oude Suikerfabriek. Om 20:30 uur start het programma. Na de film kan men napraten bij het kampvuur. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld waardoor Zienemaan & Sterren geschikt is voor de international community.