Uitbreiding Ronald McDonald Huis Groningen

GRONINGEN - Mede dankzij de opbrengst van de Evers Staat Op Run is de uitbreiding van het aantal gastenkamers in het Ronald McDonald Huis gerealiseerd.

Samen met Jos Aartsen, voorzitter van de Raad van Bestuur UMCG zal de openingshandeling door Edwin Evers worden verricht tijdens de uitzending van Evers Staat Op. Ronald McDonald Huis Groningen biedt al 28 jaar een tijdelijk thuis aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Vanwege een continu hoge bezetting van 90-95% is het Huis met vier gastenkamers uitgebreid wat het aantal op 28 brengt.

Feestelijk ontbijt

De start van het tweede seizoen van de Business Breakfastclub vindt plaats in het Ronald McDonald Huis. Het betreft een feestelijk ontbijt op 11 september waarbij tijdens de uitzending van Evers Staat Op, Radio 538, de nieuwe vleugel geopend wordt. De in het Huis logerende kinderen zullen Edwin Evers en Jos Aartsen helpen de openingshandeling te verrichten.

Ronald McDonald Huis Groningen krijgt geen subsidie en kan alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.