Lezers Gezinsbode maken kans op gratis tickets Groninger Museumnacht!

GRONINGEN - De eerste Groninger Museumnacht in 2017 was met ruim 3100 bezoekers strak uitverkocht en krijgt dit jaar dan ook natuurlijk een vervolg. Op zaterdag 8 september openen de vijf musea in Groningen hun deuren tot na middernacht.

Geniet van kunst, cultuur, muziek, lekker eten & drinken en nog veel meer tijdens de Groninger Museumnacht op 8 september. Je kunt je ticket alvast voor euro 5 online bestellen op tickets.groningermuseum.nl. Met een ticket heb je op die dag toegang tot alle vijf musea in de stad Groningen.

Een nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties aangevuld met demonstraties, mini-workshops, TEDtalks en rondleidingen. Geniet van heerlijke museumcocktails, gedichten, verhalen en optredens van singer-songwriters. Laat je betoveren door klassiek pianospel, moderne dans en Arnold Veeman. Al je zintuigen worden geprikkeld; misschien loop je wel echte stripfiguren tegen het lijf! Een originele 350 jaar oude bom van Bommen Berend mag je zelfs even aanraken. Een spoedcursus Gronings (NL, EN) helpt je om het Groninger nachtleven mee door te komen. Laat je op deze bijzondere avond romantisch over het water vervoeren door museumschip Emma, door de Green Progress of stap in een van de fietstaxi’s.

Wil je na de Museumnacht nog even doorfeesten? Dat kan op de afterparty in club OOST. Dans op de Afrikaanse beats van Esa en Fafi Abdel Nour tot in de vroege uurtjes. Op vertoon van je bandje krijg je euro 2 korting bij de ingang.

Gratis passe-partouts

De Groninger Gezinsbode mag 10 x 2 passe-partouts weggeven. Om kans te maken, stuur je een e-mail met je naam en telefoonnummer uiterlijk 7 september om 12.00 uur naar info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. De winnaars krijgen via e-mail of telefonisch bericht.

De Groninger Museumnacht is een samenwerking tussen het GRID Grafisch Museum Groningen, Groninger Museum, Nederlands Stripmuseum, Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Universiteitsmuseum en Marketing Groningen.