Jubileum Russische Orthodoxe Parochie Groningen van de Heilige Transfiguratie

GRONINGEN - Sinds 1968 bestaat er in Groningen een Russisch Orthodoxe Parochie, die deel uitmaakt van het patriarchaat van Moskou.

De Groningse parochie bestaat uit een gemengde groep van Orthodoxe gelovigen uit diverse Orthodoxe landen, naast een groep van Nederlanders die op latere leeftijd Orthodox zijn geworden.

Op zaterdag 8 september zal Vladyko Elisey, Aartsbisschop van Den Haag en Nederland, voorgaan in de bisschoppelijke liturgie in de Orthodoxe Kerk om 10.00 uur, aan de Ganzevoortsingel 2 in Groningen.

In het kader van het 50 jarig jubileum is er tot 1 oktober een tentoonstelling van foto's, gemaakt door Jan Hendrik van der Veen, van de parochie en de bedevaarten. Deze expositie is te zien in de Orthodoxe Kerk. Zie bovenstaand adres.

Tevens in het kader van dit jubileum organiseert koorleidster Nana Tohikhinashvilu op zaterdag 17 november een concert van de Vespers van S.Rochmaninoff met haar koor "Moderato Cantabile"a, in de Doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33 in Groningen. Aanvang 20.00 uur.