Sisser helpt gemotiveerde stoppers van hun rookverslaving af

GRONINGEN - Instituut Sprinng en GGZ-instelling voor verslavingszorg Spoor6 starten vandaag met Sisser, een begeleidingstraject in Nederland voor wie nu echt definitief wil stoppen met roken.

In een periode van in totaal zes maanden werken gemotiveerde deelnemers met het begeleidingsteam aan een gezonder leven zonder lichamelijke en geestelijke rookverslaving. Sisser biedt individuele deelnemers intensieve ondersteuning en heeft daarnaast een effectief incompany-traject voor organisaties die rookvrij willen worden.

Stoppen met roken is minder makkelijk dan het lijkt. Deze serieuze verslaving kent zijn oorzaak vaak uit onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Het lijkt dus een gedragsprobleem maar het is opvulling van een leegte. Het individuele begeleidingstraject omvat een grondige intake, een interne detoxweek in Frankrijk of Nederland en intensieve sessies in Nederland gedurende zes maanden. Deelnemers werken aan hun fysieke verslaving en de reden voor hun rookgedrag. Zo ontdekken ze dat roken geen optie meer is. Team Sisser wordt gevormd door professionals in gedragsverandering en verslavingszorg van Instituut Sprinng en Spoor6. Deze samenwerking is uniek omdat het bestaat uit een team van professionals die met complementaire methoden en technieken de deelnemers begeleiden.

Naar een rookvrije organisatie

Voor bedrijven en instellingen heeft Sisser een speciaal incompany-traject om de hele organisatie rookvrij te maken. Met sessies en begeleiding in de eigen organisatie helpen de professionals van Instituut Sprinng en Spoor6 gemotiveerde medewerkers definitief van het roken af. Dat is een waardevolle employee benefit – medewerkers worden gezonder en voelen zich beter – wat meteen een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en productiviteit van de organisatie als geheel.

Over Instituut Sprinng en Spoor6

Sisser is ontwikkeld door Instituut Sprinng en wordt uitgevoerd in samenwerking met Spoor6. Instituut Sprinng, met vestigingen in Nederland en Frankrijk, is gespecialiseerd in alle vormen van persoonlijke ontwikkeling. Grondlegger is Vera van de Ven die zich sinds 2008 met haar team en netwerk van professionals inzet om mensen te helpen in hun verandering. Spoor6 is een erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg. Beide organisaties hebben als missie om mensen met veiligheid, vertrouwen en creativiteit te begeleiden naar een geestelijk en lichamelijk gezonder leven zonder verslaving.

Meer informatie: www.sisser.nu.