Zilver voor Karlijn van Vugt

GRONINGEN - Karlijn van Vugt was bij de Groningse Kampioenschappen met drie paarden geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deelnemers mogen met maximaal twee paarden meedoen en ze koos voor haar twee vijfjarigen.

Vrijdag in de halve finale van de NK in Ermelo startte ze met Icarus en zette een goede proef neer met enkele kleine foutjes, waardoor de finale net niet werd gehaald. Zaterdag was het de beurt aan Ice de Jeu. In de halve finale van het NK afgelopen zaterdag selecteerde Ice zich met een keurige rit voor de finale, ondanks een grote chaos bij het losrijden met zo’n 100 paarden tegelijk. Ice wist op het losrijdterrein niet waar hij kijken moest en ging regelmatig in zijn achteruit.

Toen de finale. Met 14 deelnemers startte Karlijn als 6e en bleef tot aan de laatste ruiter ruim op de eerste plaats met een score van 71%, maar ze werd op het laatste moment nog voorbij gestreefd. De zilveren medaille voelt echter als goud, een prachtige beloning voor al het werk, liefde en aandacht.