Zwemfest met veelbelovende line up in VERA

GRONINGEN - Sinds enkele jaren wordt op de laatste donderdag van september muziekfestival Zwemfest gehouden in de Groningse poptempel VERA.

Dit jaar is dat op 27 september. Hoewel vier Groningse studieverenigingen (Ibn Battuta, VIP, GHD Ubbo Emmius en GLV Idun) aan de basis staan van het evenement, is iedereen met een hart voor muziek welkom. Zij kunnen voor een strakke prijs een avond lang genieten van een veelvoud aan muzikaal talent.

Eerdere edities van het festival waren uitverkocht en in de media goed ontvangen. Ook met de line-up van dit jaar lijkt daar weer alle reden toe met een veelbelovende variatie op twee podia. Op het hoofdpodium zal een viertal bands acte de présence geven. De talentvolle band Kieff uit Leiden is daar één van. Mexican Surf uit het Brabantse Oss zal zich hierna gaan bewijzen. Naast deze bands zal ook Bull het hoofdpodium in Vera beklimmen. De uit vier mannen bestaande excentrieke groep is afkomstig uit het Britse York en daarmee de eerste internationale act ooit die op Zwemfest staat. Canshaker Pi vormt ten slotte de hoofdact van het festival.

Naast het hoofdpodium zal ook in de kelderbar van Vera genoeg te zien zijn. De Groningse vrouwen van OOO zullen hun snelle en snoeiharde punksound ten gehore brengen. De Dokkumers van Sweetgodanimals zullen eveneens het podium betreden. Zij brengen zweverige dreampop ten gehore. De afsluiter van de avond is een niet te missen mystery act van Groningse bodem.

Kaarten voor Zwemfest zijn vanaf 7 september beschikbaar zijn via de website van Vera (vera-groningen.nl) en voor leden van de verenigingen bij de verenigingen zelf. Prijs: euro 5 voor leden, euro 7.50 voor niet-leden. Start 20.00 uur. Zie ook www.zwemfest.nl.