Doe mee aan de Mega Stoelendans op de Grote Markt

GRONINGEN - 150 dansende deelnemers strijden 7 september op de Grote Markt voor de titel Stoelendanskoning(in) van Groningen. Organisatoren Lara Harbers en Niels Cornelis Meijer zetten in samenwerking met De Drie Gezusters, Sikkom en Groningen Airport Eelde een uniek en hilarisch evenement neer.

Het leven is al serieus genoeg. En daarom is het zo ontzettend belangrijk om ook, gewoon zomaar, even iets compleet anders te doen. Even uit die sleur gesleurd worden. En wat is er dan leuker dan een stoelendans op de Grote Markt? Organisatoren Niels en Lara hebben er verschrikkelijk veel zin in. Lara: “Op het moment dat de muziek aangaat, draait je leven nog maar om één vraag: zit ik straks wel op een stoel?” Niels: “Ik ga de mensen helemaal gek maken. De vogeltjesdans staat sowieso in de playlist en misschien een lekker jaren ‘80 synthesizerplaatje ofzo.” Lara: “Groningen is een leuke en creatieve stad waar zo een debiel evenement als dit precies in past!”

Prijzen

Naast eeuwige roem en een onvergetelijk feest zijn er voor de deelnemers ook prijzen te winnen. Zo krijgt winnaar van de stoelendans krijgt twee vliegtickets van Groningen naar Londen en wint de finalist een designstoel van Jacobs & Swarts. Ook worden er twee kaartjes voor de dansvoorstelling Mechanical Ecstasy van Club Guy & Roni gegeven aan de meest originele danser.

Planning

Op vrijdag 7 september, vanaf 19.00 draait DJ Knelis plaatjes en is de bar geopend. Na een korte warming up en introductie zullen de deelnemers om 20.00 beginnen met de eerste ronde van de stoelendans. Na drie dansrondes zal dan in de allesbepalende finaleronde bekend worden wie er met de titel Stoelendanskoning(in) van Groningen ervan door gaat.