Mannen - Males - Männer

GRONINGEN - De expositie Mannen - Males - Männer bij galerie MooiMan male-art wordt 9 september geopend door historicus Egbert van der Werff. Centraal hierin staat het werk van realist en schilder Peter Schauwecker (1936, Feuchtwangen, Duitsland).

Peter Schauwecker is een eigenzinnig schilder, kunstdocent en kunstzinnig therapeut. Hij doceerde als hoogleraar aan de Hogeschool van München. Sinds 1999 werkt hij als freelance kunstenaar – of zoals hij zelf zegt ‘pensionada’ – met tentoonstellingen in Italië, Duitsland en met regelmaat in Nederland bij galerie MooiMan en kunstbeurzen van de galerie.

Schauwecker schildert voornamelijk aquarellen, die hij vaak als basis gebruikt voor zijn olieverfschilderijen. Gestaag na zijn pensionering en tegen de toen heersende kunststroom in waar realisme ‘not done’ was, is Peter met een aantal van zijn vaste modellen blijven tekenen en schilderen in zijn atelierwoning in Pucheim, vlakbij München. Als rode draad in al zijn werk vormt zijn fascinatie voor het naakte lichaam van de man en de juiste anatomische weergave daarvan in alle mogelijk denkbare posities. De expositie is daarvan bewijs het hoe virtuoos hij zelfs op hoge leeftijd nog steeds is.

De expositie wordt aangevuld met nieuwe bronzen beelden van eveneens Duits beeldhouwer Ivo Blanck.

Te zien tot 11 november. Opening 9 september 16.00 uur. Meer op www.mooi-man.nl, Noorderstationsstraat 40 Groningen.