Kickoff Nationale Sportweek van NOC*NSF tijdens ReitdiepPOP

GRONINGEN - Groningen is dit jaar één van de hostcities voor de Nationale Sportweek, een landelijk sportevenement georganiseerd door NOC*NSF.

De startdatum van de Nationale Sportweek is 15 september en het bestuur van ReitdiepPOP heeft Sport050 aangeboden om de kickoff van deze sportieve week tijdens ReitdiepPOP plaats te laten vinden. Samen hebben zij een beweegfestival georganiseerd op en rond het podium in de Reitdiephaven.

Tussen 10.00 en 12.00 uur zullen er sportclinics worden gegeven door sportaanbieders uit de buurt: The Bootcampclub, Bao Trieu, Labooca en WeFitness. Daarnaast zullen er ook andere leuke dingen te doen zijn op het gebied van gezondheid en bewegen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis smoothie bij elkaar te fietsen op de smoothie-bike van de Jumbo en zet het Bslim team een Pannakooi neer voor kinderen. Bij Wysz Fysiotherapie kun je verschillende fitheidstesten doen.

Vanaf 11.45 uur zal de Nationale Sportweek geopend worden door wethouder Paul de Rook en zal Marlon Connor van Labooca de openingsact verzorgen.