KWF-collecteweek; kanker raakt ons allemaal

GRONINGEN - Vanaf zondag organiseert KWF Kankerbestrijding de grootste collecte van Nederland. Ruim 80.000 vrijwilligers gaan van 2 tot en met 8 september de straat op om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen we samen de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van onze actie.

Collecteren met een persoonlijke reden

Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Daardoor loopt iedere collectant met een eigen motivatie en doet iedereen met een persoonlijke reden iets in de collectebus. Ook Thijs Kroezen (24) geeft aan de collectant. Hij kreeg 6 keer kanker, de eerste keer op zijn 14e. “Tijdens de KWF-collecteweek wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Die zorgen ervoor dat meer mensen in de toekomst de ziekte overleven. Zodat jonge kinderen wel op kunnen groeien of moeders hun kinderen niet achter hoeven te laten. Voor mij is het dan een kleine moeite om iets in die collectebus te stoppen.”

Samen komen we steeds dichterbij

Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van 2 t/m 8 september aan de deur, in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Collectant gemist? Online doneren kan via kwf.nl/doneer