Festival van de Verbindende Communicatie in Noord Nederland

GRONINGEN - Na een succesvolle eerste keer wordt op 6 oktober voor de tweede keer het Noordelijke Festival van de Verbindende Communicatie georganiseerd in het Floreshuis in Groningen.

De initiatiefnemers van het festival willen in Noord Nederland de Verbindende (of Geweldloze) Communicatie meer onder de aandacht brengen. In Rotterdam werd in februari al voor de tiende keer het festival Geweldloze Communicatie gehouden, dat elk jaar drukker wordt bezocht.

Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het is een manier van communiceren die is gericht op gevoelens en behoeften in plaats van gedachten, meningen en (ver)oordelen en wordt wereldwijd in vele organisatie gebruikt. In Nederland zijn inmiddels medewerkers van diverse organisaties en instellingen getraind, denk aan zorginstellingen, banken, politie, scholen. Zij gebruiken deze manier van communiceren omdat deze doeltreffend en verbindend werkt.

Op het festival maak je een hele middag op verschillende manieren kennis met Geweldloze Communicatie. we starten met een voorstelling van Hester Macrander ‘’Ben je daar nog? Storing op de lijn”. Daarna kun je deelnemen aan een door jou gekozen workshop.

Voor meer informatie www.vcfestival.nl.