Hanzehogeschool Groningen verwelkomt nieuwe internationale studenten

GRONINGEN - Tijdens de Welcome Day op vrijdag 31 augustus verwacht de Hanzehogeschool Groningen ruim 900 nieuwe internationale studenten.

De studenten volgen onderwijs aan de Hanzehogeschool voor een semester (exchange) of langere tijd. Tijdens de Welcome Day kunnen zij zich laten inschrijven voor verschillende studieverenigingen en krijgen ze informatie over Groningen, de Hanzehogeschool en praktische zaken. Vanuit de hele wereld komen de studenten naar de hogeschool: van Canada tot Zuid-Korea en van Finland tot Indonesië, in totaal 76 nationaliteiten.

Programma

De studenten worden verwelkomd door Joost van Keulen, wethouder van de gemeente Groningen en Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool. Daarna krijgen ze een lezing over de Nederlandse (onderwijs)cultuur en over de sociale activiteiten van de studieverenigingen en het Erasmus Student Network Groningen (ESN).

Tijdens de informatiemarkt kunnen de studenten informatie ophalen over het Groningse studentenleven. Er zijn organisaties aanwezig als de ACLO, de Gemeente Groningen, de mediatheek, het talencentrum en een fietsenmaker.

Ook kunnen studenten begeleiding krijgen van de Hanzehogeschool bij allerlei zaken, zoals immigratie, verzekeringen en huisvesting.

Pre-Welcome Day

Studenten van buiten de Europese Unie komen op donderdag 30 augustus al naar de Hanzehogeschool voor een pre-Welcome Day. Ze kunnen dan bij de IND hun verblijfsvergunning ophalen, zich in laten schrijven bij de Gemeente Groningen en krijgen van de GGD een medische keuring.