Herinnerings in beeld met De Sphinx

GRONINGEN - De geschiedenis van Groningen in beeld. Door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week: De Sphinx

“’Lucassen, schilderijen in elke gewenste stijl’ is de wat provocerende titel van de expositie, die momenteel de hele bovenverdieping van het Groninger Museum beslaat”, aldus het Nieuwsblad van het Noorden op 20 april 1973. Twee museumbezoekers bestuderen De Sphinx van de in 1939 in Amsterdam geboren Reinier Lucassen. Waar gaat dit raadselachtige schilderij eigenlijk over? Een stijlkenmerk van Lucassen is dat hij in zijn schilderijen allerlei verschillende stijlen combineert.

De tentoonstelling was in 1973, toen het Groninger Museum nog aan de Praediniussingel zat. Dit gebouw werd in de loop der jaren steeds verder uitgebreid, tot in 1994 het nieuwe Groninger Museum op de huidige locatie in het Verbindingskanaal tussen het centrum en het station werd geopend.

Ook genieten van een de mooie musea in Groningen? Kom dan naar de Groninger Museumnacht op 8 september: 5 musea voor €5! Vorig jaar was de nacht strak uitverkocht. Kijk voor meer informatie op groningermuseumnacht.nl.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl/.