Opening dansschool Cariño

GRONINGEN - Dansschool Cariño viert 2 september de opening in het Platformtheater van Groningen. Gratis toegang met muziek, dans, hapjes en welkomstdrankje.

Dansschool Cariño bouwt voort op de dansschool van Françoise Broekmans en start in september met lessen in Salsa, Son en Cubaanse Workout. Broekmans heeft haar dansschool Salsa Françoise opgericht in 1996 en heeft deze zomer het stokje overgedragen aan Karin van Caspel. Van Caspel begon twaalf jaar geleden met salsa dansen en geeft nu drie jaren salsales. Broekmans: “Ik heb heel bewust voor Karin gekozen. Ze is enthousiast, we delen dezelfde visie op dansen en ze heeft een grote klik met het team en de cursisten.”

Geluksgevoel

Van Caspel: “Deze dansen doe je samen, in goed contact met je danspartner. Op een gegeven moment stop je met denken, neemt de muziek je mee en gaat het bewegen als vanzelf. Wanneer je dat gevoel gezamenlijk ervaart ontstaat er zo iets moois. Dat wil ik graag overbrengen.”

Eigenheid

Het huidige vijftallige docententeam blijft voorlopig gelijk. Er wordt les gegeven in wisselende samenstellingen en met twee docenten per groep. Van Caspel: “Als team bespreken we wat we belangrijk vinden en hoe we dit het beste in de lessen kunnen aanbieden. Zo werken we aan duidelijk leiden en volgen, de typische knie/heup-techniek en muzikaliteit. Je leert bij ons geen vaste patronen, maar bouwstenen waarmee je je eigen dansstijl ontwikkelt. Daarnaast heeft iedere docent zijn of haar eigen kwaliteiten en vind ik het belangrijk dat iedereen de vrijheid behoud voor eigen inbreng binnen de lessen.”

Uitbreiding

Dansschool Cariño start met een extra lesavond: er wordt straks op maandag-, dinsdag- en woensdagavond les gegeven. Ook workshops en privélessen behoren tot de mogelijkheden.

Op zondag 2 september is het gratis openingsfeest van 16.00 tot 21.00 uur in het Platformtheater. Op woensdag 5 september zijn er proeflessen salsa voor beginners en instromers.