ETS-Bijbelcursus gaat van start

GRONINGEN - Het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus van het Evangelisch College begint op 8 september. Het Evangelisch College, een organisatie die zich inzet voor Bijbelonderwijs in Nederland, biedt de interkerkelijke ETS-Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 1000 cursisten deze cursus.

De Bijbelcursus helpt mensen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema's, moeilijke passages en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Meestal wordt per les één Bijbelboek behandeld. In september start deze vierjarige cyclus opnieuw, bij de Bijbelboeken Genesis en Mattheüs. De lessen vinden plaats op de tweede zaterdag van de maand, van 9.30 uur tot 15.00 uur, op de volgende locatie: Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221. De lessen worden verzorgd door de docenten Richard Hakvoort (Oude Testament) en Arend Kroes (Nieuwe Testament).

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd in september gratis en vrijblijvend de lessen bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zie voor meer informatie over de cursus de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/ ets.