De SSH is klaar voor de ontvangst van internationale studenten in Groningen

GRONINGEN - De SSH blijft in Groningen investeren in de kwaliteit van kamers voor internationale studenten.

De afgelopen maanden is het studentencomplex aan het Winschoterdiep gerenoveerd. De SSH huurt dit pand van corporatie de Huismeesters. Zij zijn nauw betrokken geweest bij deze renovatie.

Vanaf vandaag betrekken 342 studenten hun nieuwe kamer in dit gerenoveerde pand. De kamers zijn onder andere voorzien van nieuwe plafonds, vloeren, inventaris en de muren zijn opnieuw geverfd. Deze kamers zijn speciaal gereserveerd voor internationale en eerstejaars studenten van de Hanze Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

De huurperiode dat de internationale studenten hier komen wonen komt overeen met het onderwijsprogramma dat ze hier volgen. Een gedeelte van de studenten verblijft hier tot 31 januari (het einde van het eerste semester) maar het merendeel komt hier het het volledige studiejaar wonen.

In totaal is er plaats voor 342 studenten. De kamers zijn 17 m2 – 27 m2. De badkamers en keukens delen de studenten met elkaar. De huurprijzen variëren van euro 361 tot euro 496, afhankelijk van de grootte van de kamer en het aantal gedeelde voorzieningen. In dit vernieuwde studentencomplex komen drie student beheerders (Residence Assistants) wonen. Zij zijn in dienst van de SSH en zijn het eerste aanspreekpunt voor studenten.