Luther’s Bach Ensemble met Alexander’s Feast

GRONINGEN - In 1736 werd Alexander’s Feast or the Power of Music voor het eerst opgevoerd in Londen.

Het is een soort opera zonder decors of toneel, maar wel met een meeslepend verhaal, geschreven door John Dryden. Alexander de Grote heeft de stad Persepolis veroverd op de Perzische koning Darius, en op de avond van de overwinning wordt er door hem en zijn geliefde Thaïs een groot banket gehouden om dit te vieren. Hofmuzikant Timotheus verzorgt de muziek en het koor en de solisten vertellen ons in schitterende aria’s en koren hoe Alexander daarop reageert. Alexander’s Feast kent een vorstelijke bezetting met strijkers en blazers, werkelijk alles wordt hier uit de kast gehaald om Alexanders overwinning luister bij te zetten.

Gastdirigent Peter Dijkstra, artistiek leider van het Nederlands Kamerkoor, zegt er het volgende over: ‘Alexander’s Feast is een relatief onbekend oratorium van Handel, dat regelmatiger uitvoering verdient. De muziek is van een ongekende schoonheid en kracht! Ik verheug me enorm op de repetities en uitvoeringen en ik ben heel blij dat we zeer goede solisten konden engageren.’

Zondag 23 september 15.00 uur Der Aa-kerk Groningen. Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. gastdirigent Peter Dijkstra, Lucie Chartin (sopraan) | Robert Kuizenga (countertenor) | Jan-Willem Schaafsma (tenor) | David Greco (bas)

Voorverkoop ticketshop: www.luthersbachensemble.nl.