Uitbreiding zorgaanbod van DC Klinieken Groningen

GRONINGEN - Het zorgaanbod van DC Klinieken Groningen wordt vanaf 3 sdeptember uitgebreid met maag- en darmonderzoeken en pijnbehandelingen. Dit betekent voor patiënten uit de regio ook voor deze specialismen een alternatief met korte wachtlijsten.

“DC Klinieken is de grootste private aanbieder van maag- en darmonderzoeken”, zegt Ali Allaui, locatiemanager van DC Klinieken Groningen. “De organisatie heeft veel expertise binnen dit specialisme opgebouwd, inclusief Groningen biedt DC Klinieken op acht locaties deze onderzoeken aan. Daarnaast willen wij op korte termijn ook meedoen aan het Bevolkingsonderzoek Darmkanker, alle overige centra voldoen trouwens al aan de criteria hiervoor.”

Pijnbehandelingen

Het pijncentrum biedt een uniek behandeltraject. Vorig jaar is DC Klinieken met een pilot gestart op de locatie in Rotterdam, wat tot zeer positieve uitkomsten heeft geleid. Allaui: “Tijdens dit traject kijken wij samen met de patiënt naar de oorzaak van de pijn, in plaats van dat we alleen symptomen bestrijden. Pijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals psychosociale problemen. Door een multidisciplinaire aanpak – naast een anesthesioloog-pijnspecialist ook een psycholoog en fysiotherapeut – worden onze patiënten veel effectiever geholpen.”

Korte wachtlijsten

Allaui: “In de regio zien wij voor maag- en darmonderzoeken wachtlijsten tot wel 10 weken en voor pijnbehandelingen enkele maanden. Dat vinden wij onacceptabel. Ook voor de nieuwe specialismen realiseren wij korte wachtlijsten, ons streven is om patiënten binnen twee weken te behandelen.”

DC Klinieken

DC Klinieken Groningen valt onder DC Klinieken; een landelijke zorgorganisatie die al meer dan 20 jaar hoogwaardige zorg levert. De centra van DC Klinieken kenmerken zich door kleinschaligheid en patiëntvriendelijkheid. DC Klinieken heeft momenteel 15 centra door heel Nederland en behandelt per jaar meer dan 100.000 patiënten. Ieder centrum heeft een eigen zorgaanbod. Bij DC Klinieken kunnen patiënten onder andere terecht voor diagnostiek, maag- en darmonderzoek, pijnbehandeling en dermatologie. DC Klinieken heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

DC Klinieken Groningen is eind 2017 geopend en is gevestigd aan de Geulstraat 37. Naast maag- en darmonderzoeken en pijnbehandelingen kunnen patiënten terecht voor dermatologie, allergologie, hand- en polschirurgie en kindercardiologie. Met een verwijzing van een (huis)arts kunnen patiënten vrijwel altijd direct een afspraak maken en wordt de behandeling volledig vergoed door de zorgverzekeraar (met uitzondering van het eigen risico).

Meer op www.dcklinieken.nl of bel 088 0100 900.