Studie Nanny at Home nu ook in het Noorden

GRONINGEN - De eerste Studie Nanny/Coach at Home is actief in het Noorden. Ada Tolboom start met haar werkzaamheden vanaf september.

Wat doet een Studie Nanny/Coach at Home precies? Ada Tolboom gaat bij de kinderen thuis, in een voor hun vertrouwde omgeving werken aan hun studievaardigheden en studiegewoonten. De kinderen krijgen hele concrete handvatten op het gebied van planning, samenvatten, aantekeningen maken en nog veel meer. Het huiswerk wordt gezamenlijk gepland en verder worden de kinderen ondersteund daar waar nodig. Op deze manier krijgen ze overzicht en meer vertrouwen in zichzelf, zodat zij ook met eventuele leerproblemen beter gaan presteren op school. En de achtergrond van leerkracht basisonderwijs en onderwijskundige komen heel goed van pas.

Intake

Maar voordat zij bij de kinderen thuis komt, heeft er een intake plaatsgevonden met de ouders om te bepalen waar precies de behoefte ligt, dit kan natuurlijk heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld specifiek op het gebied van dyslexie tot heel breed op het beter leren plannen of een combinatie. De focus ligt op het aanleren van vaardigheden, die vanaf dag 1 nuttig zijn en maar ook nog steeds waardevol zijn als ze later gaan studeren.

Wilt u contact met Ada Tolboom of zoekt u meer informatie? Stuur een mail naar studienannyathome.ada@hotmail.com.