Groninger Museumnacht: een feest voor iedereen

GRONINGEN - Van Grunneger chansons tot dj’s, van museumtattoos tot een kunstveiling en van verhalenvertellers tot moderne dans. Het Groninger Museum heeft op zaterdag 8 september een uitbundig programma met als hoogtepunt een optreden van de populaire band Jack and the Weatherman.

De mannen van Jack and the Weatherman zwepen je op met hun akoestische folkpopmuziek. Het duo wordt gevormd door leadzanger Berry Krikken (Jack) en gitarist en achtergrondzanger Sebastiaan Weerman (The Weatherman). Naast gitaar worden instrumenten bespeeld als de mondharmonica, ukulele, voettamboerijn en stampbox (kickdrum), en maken ze geluiden met mond, handen en voeten. Jack and the Weatherman bezorgen je een relaxte avond met hun vrolijke nummers in de stijl van The Lumineers, Jason Mraz en Mumford and Sons.

Kunstspot Talkshow

Kunstspot is hét online platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Presentatoren Peter Dicke en Colin Mooijman gaan in gesprek over de tentoonstellingen over De Ploeg en David LaChapelle. Gasten: Mariëtta Jansen, Suzanne Rus, Anna-Rosja Haveman en Andreas Blühm.

Meet & Greet zangeres Stefania

De populaire zangeres en YouTuber Stefania is bekend van Kinderen voor Kinderen, The Voice Kids en het Juniorsongfestival waar zij (samen met de andere meiden van Kisses) Nederland vertegenwoordigde in Malta. Haar nieuwe clip nam ze onlangs op in het Groninger Museum.

Nog veel meer in het Groninger Museum

Silent Disco met dj’s Cas Wennekes en Jens Bakker * Handen uit de mouwen: schilder mee aan een gezamenlijk raamkunstwerk * Veiling door kunsthandelaar Richard ter Borg * Museumtattoo * Photobooth * Optreden USVA: Popkoor Estrellas * Beschilder een linnen tasje als aandenken * Zaal Werkman: 2 bandleden van The Dutch spelen in kleine setting bij de muzikale impressies van Werkman * Preview film Hans Dagelet over Werkman met een muzikale proloog op trompet * Optreden Arnold Veeman * Disco met DJ’s Nathan en Bob * Museumcocktails * Verhalenverteller Abel Bravo Fox, student Academie Minerva, vertelt het verhaal van Abel Tasman.

5 musea voor 5 euro

De Groninger Museumnacht is op zaterdag 8 september 2018 van 19.00 tot 01.00 uur. Het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum openen hun deuren voor een nachtelijk bezoek. Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar op groningermuseum.nl.