Gezinsbode geeft tickets weg voor Groninger Museumnacht

GRONINGEN - Na het grote succes van de eerste editie in 2017 kon het natuurlijk niet uitblijven: de Groninger Museumnacht krijgt na de zomervakantie een vervolg. Op zaterdag 8 september openen de vijf musea in Groningen hun deuren tot na middernacht.

Een uniek nachtelijk bezoek aan de tentoonstellingen en vaste collecties aangevuld met poëzie van Groningse dichters, workshops, rondleidingen, de strip Elsje, dans, lezingen, een proeverij van Knol’s Koek, cursussen, TED-talks, muziek van Jack and the Weatherman en singer-songwriters, pianoconcerten, Spiderman en nog veel meer maken de Groninger Museumnacht een evenement voor iedereen. Het Universiteitsmuseum dat tot medio november wegens groot onderhoud gesloten is opent zelfs zijn deuren voor deze bijzondere avond.

Laat je romantisch over het water vervoeren door museumschip Emma of stap in een van de fietstaxi’s. Tickets voor € 5 zijn te bestellen op tickets.groningermuseum.nl. De eerste Groninger Museumnacht in 2017 was met ruim 3100 bezoekers volledig uitverkocht.

De Groninger Gezinsbode mag 10 x 2 passe-partouts weggeven. In de Gezinsbode van 5 september staat wat je moet doen om kans te maken op een te gek avondje uit.

De Groninger Museumnacht is een samenwerking tussen GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum en Marketing Groningen.