Stella steunt VVN in ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne

GRONINGEN - VVN (Veilig Verkeer Nederland) lanceerde 20 augustus de bekende ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne.

Met deze campagne maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Bedrijven zien ook de noodzaak van de campagne en ondersteunen VNN, waaronder de Nunspeetse E-bike fabrikant Stella.

De campagnedoeken van VVN met daarop de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen’, zijn in heel Nederland nadrukkelijk zichtbaar. Met deze actie wil VVN met name automobilisten extra alert maken op scholieren in het verkeer. Dit komt mede doordat kinderen van 12 jaar in september vaker betrokken raken bij incidenten in het verkeer, vergeleken met de rest van het jaar (Letsel Informatie Systeem van VeiligheidNL, 2015).

Tips aan scholieren die Stella e-bikes kopen

“Het aantal e-bikes dat we verkopen aan jongeren die naar (de middelbare) school gaan stijgt. Alle jongeren die bij ons een e-bike kopen, geven we advies en praktische tips. Hieronder valt o.a. uitleg over rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruiken van de juist ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, vertelt de E-bike Adviseur van Stella.

Alle Stella e-bikes zijn begrensd waardoor het niet mogelijk is om harder te fietsen dan 25 km/u. “Aan scholieren vertellen we dat het van belang is om te allen tijde op de snelheid te letten tijdens het fietsen, zowel voor hun eigen veiligheid als die van andere weggebruikers. We hopen met ons advies de scholier nog meer bewust te maken van het veilig gebruik van een e-bike”, aldus de Stella E-bike Adviseur.

Stella chauffeurs steunen actie VVN

Veiligheid in het verkeer heeft bij de Nunspeetse e-bike fabrikant Stella altijd de volledige aandacht. Sinds mei 2018 werkt Stella samen met VVN. Ook ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne wordt ondersteunt door Stella. Dagelijks rijden er ruim 125 bussen van de Nunspeetse e-bike fabrikant door heel Nederland. Als werkgever vraagt Stella haar medewerkers die dagelijks op de weg rijden om extra alert te zijn op scholieren in het verkeer.