Tip van de Programmeur: Virtuele droombeelden en toveren met pixels

GRONINGEN - Noorderzon-tip: Virtuele droombeelden en toveren met pixels. Adrien M & Claire B Mirages & Miracles.

Vroeger was magie nog een konijn uit een hoed toveren. Tegenwoordig hebben we al zoveel gezien, dat bijna niets meer magisch is. Toch hebben de Franse multimediakunstenaars Adrien M & Claire B een magische wereld weten te creëren. Een betoverende serie installaties en digitale mini-performances, die de bezoeker zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril.

Wandel door waan en werkelijkheid tijdens een onwaarschijnlijke tocht waarbij je tekeningen laat bewegen, in het donker danst met holografische droombeelden, pixels laat doen wat jij wilt en waar je levensgrote projecties tegenkomt. In de fascinerende, magische wereld van Adrien M & Claire B is het onmogelijke waar en het onware mogelijk. Met Mirages & Miracles scheppen de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot en Claire Bardainne een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat. In 2010 betoverde het duo Noorderzon al eens met de hightech dansvoorstelling Cinématique. Het creatieve duo staat bekend om de meest meeslepende virtuele omgevingen, vol wonderlijke projecties en digitale landschappen; “We willen het publiek een nieuwe sensatie geven en ze overweldigen met een soort magisch effect. Als het publiek de grens tussen echt en virtueel kan vergeten, tussen materieel en denkbeeldig, dan is onze missie geslaagd”. Tijdens Noorderzon ontmoeten menselijke realiteit en digitale luchtspiegelingen elkaar in een serie inventieve installaties en computergestuurde mini-performances, die de bezoeker deels zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual Reality-bril.

Voor iedereen die niet kan wachten tot Noorderzin begint; Mirages & Miracles is al een paar dagen voorafgaand aan het festival geopend. Vanaf maandag 20 augustus t/m zaterdag 1 september vanaf 14:00 uur zijn bezoekers welkom in Minerva aan de Praediniussingel. Meer informatie en tickets op www.noorderzon.nl.