Jumbo neemt Smulweb over

EMMEN/KLAZIENAVEEN - Jumbo Groep Holding kijkt terug op een sterk eerste half jaar van 2018, waarin het de positieve groeiontwikkeling van voorgaande jaren heeft kunnen vasthouden. De consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg met 3,8% naar € 3,898 miljard.

Het marktaandeel van Jumbo Supermarkten nam hierdoor in het eerste halfjaar verder toe tot circa 19,5%. Jumbo verwacht haar positie op de Nederlandse markt komend halfjaar verder te kunnen uitbreiden door de opening van verschillende nieuwe winkels, waaronder de eerste 25 naar Jumbo om te bouwen EMTÉ supermarkten. De omzet van La Place steeg in het eerste halfjaar met 30% naar € 78,5 miljoen, onder meer dankzij de opening van zes nieuwe restaurants in binnen- en buitenland.

Smulweb

Jumbo heeft het voornemen om de strategie gericht op foodbeleving een extra impuls te geven door de geplande overname van Smulweb. Jumbo ziet goede mogelijkheden om Smulweb op een aantrekkelijke en natuurlijke wijze te integreren met Jumbo.com en de Jumbo app. Jumbo verwacht de overname nog deze maand te kunnen afronden.