Noorderpoorters gaan zwemmend de uitdaging aan

GRONINGEN - De Groningen Swim Challenge is op zaterdag 25 augustus. Ook dit jaar zet een team van sportieve Noorderpoorters zich weer in om geld op te halen het UMCG Kanker Researchfonds.

De Groningen Swim Challenge wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Noorderpoort doet voor de derde keer mee.

Tijdens de uitdaging zwemmen de Noorderpoorters, samen met zo'n zestien andere teams, in estafettevorm van Zoutkamp naar Groningen. Het team van Noorderpoort bestaat uit een student, docenten en medewerkers. Team Noorderpoort is al lekker op weg met het binnenhalen van sponsorgeld voor het goede doel en inmiddels staat de teller al op een kleine € 10.000,-.

Groningen Swim Challenge

Dit jaar wordt de Groningen Swim Challenge voor de vijfde keer gezwommen. Ter ere van dit jubileum wordt ook een extra uitdaging georganiseerd in de vorm van de Ultra Swim Challenge. Deelnemers die aan dit onderdeel meedoen, starten in Lauwersoog, in plaats van Zoutkamp. Deze groep legt maar liefst 50 kilometer af door het Lauwersmeer, Reitdiep, om vervolgens te eindigen in de grachten van Groningen. De deelnemers die starten in Zoutkamp leggen ruim 35 kilometer af.

Onder begeleiding van verschillende boten met vrijwilligers, coaches en schippers gaan de zwemmers de uitdaging aan.

Kanker de wereld uitzwemmen

Met de Groningen Swim Challenge wordt geld opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dit fonds steunt kankeronderzoek in het UMCG. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van een leven met kanker te verbeteren.