Remco Sietsema met band op Noorderzon

GRONINGEN - Geboren Groninger Remco Sietsema vertegenwoordigt een nieuwe generatie trekharmonicaspelers.

De trekharmonica is de vergeten groente van de muziekinstrumenten; niet het meest voor de hand liggend, niet altijd populair, maar het zorgt voor een compleet andere en bijzondere sensatie die we eigenlijk allemaal vaker zouden willen ervaren.

Op zaterdag 1 september 20.30 uur speelt hij in de Spiegeltent aan het Noorderplantsoen. Samen met zijn band, bestaande uit Max Sombroek (gitaar), Ian Rijksen (drums), Janos Koolen (gitaar en mandoline) en Xander Vrienten (basgitaar), brengt hij die avond zelfgeschreven composities en nieuw repertoire. Hij combineert vele stijlen, van funky wereldmuziek tot jazzy reggae en folk. Denk aan intieme liedjes, maar vooral zeer dansbare, opzwepende, zwoele zomeravonden.

Eerder speelde Remco Sietsema in de formaties The Tunes en Merals Harem én speelde hij met zijn trekharmonica in diverse muziektheaterproducties. Vorig jaar was hij tijdens het Noorderzon Festival al te zien in de muziektheaterproductie Vluchtgoud. Deze productie speelde op De Verwondering, het schip van (voorheen) theatergezelschap Theater te Water - waar Remco ooit zijn carrière begon.

Dit optreden is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Folk Groningen.