Je bent nooit te oud voor Noorderzon met Stee in Plantsoen

GRONINGEN - Na de succesvolle eerste editie organiseert Noorderzon Performing Arts Festival Groningen dit jaar de tweede editie van Stee in Plantsoen.

Tijdens Stee in Plantsoen verwelkomt Noorderzon aolegies uut Stad en Ommeland op het terras van het Paviljoen in het Noorderplantsoen om deel te nemen aan workshops, mee te zingen met klassiekers, een potje te bridgen of sjoelen en te genieten van de festivalsfeer op Noorderzon.

Stee in Plantsoen is een programma van drie middagen in het Noorderplantsoen, speciaal voor ouderen. Het vindt plaats op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 augustus, van 14:00-17:00. Samen met verschillende partners zorgt Noorderzon voor gezellige middagen op het Paviljoenterras in het Noorderplantsoen.

Zo kun je bijvoorbeeld vloggen met Samen in Beeld TV, papieren planten maken met Rosa Everts, dichten met stadsdichter Lilian Zielstra, zeefdrukken met Anne Brouwer en Dissonnanten of schilderen met Tamara Mook. Verder kun je gezellig een potje bridgen of mahjongen met Sociëteit de Harmonie en sluiten de de dag af met liedjes van het Meezingcafé van VRIJDAG.

Noorderzon wil een inclusief festival zijn. Behalve in een uitgebreid kinderprogramma uit zich dat ook in een park dat zoveel mogelijk rolstoelvriendelijk is en in bepaalde voorstellingen die ook voor doven geschikt zijn. Kwetsbare ouderen was tot vorig jaar een doelgroep die buiten het blikveld viel, daar brengt Noorderzon nu verandering in met Stee in Plantsoen. Ook heeft Noorderzon dit jaar samen met Stichting Vier het Leven een selectie gemaakt uit het hoofdprogramma, waarbij ouderen met vrijwilligers een voorstelling kunnen bezoeken.

Al met al hoopt Noorderzon dat ouderen zich dankzij Stee in Plantsoen nog meer thuis gaan voelen bij Noorderzon en dat ze, net als alle andere bezoekers, met een lichte mengeling van verwondering, nieuwsgierigheid en verbondenheid weer naar huis gaan.