Wie waren ze, de beroemde Groningers?

GRONINGEN - Op de Groninger begraafplaats het Esserveld, tegen de grens aan van de gemeente Haren, liggen veel beroemde Groningers begraven, zoals Van Ketwich Verschuur, Schaper, Van Linge, Mulock Houwer, Van Mesdag, Johan Dijkstra, arch. Holthuis en anderen.

Ook zijn er graven van verzetsstrijders en het graf van ene Jan Bakker: ‘ik word niet weer ...’. Er is een rondleiding uitgezet en gids Henk Bakker vertelt aan de hand van de graven over hun leven. Ook het ontstaan en de geschiedenis van deze prachtige parkachtige begraafplaats met entreegebouw van Siebe Jan Bouma wordt belicht. Deze keer gaat de rondleiding ook weer langs het graf van prof. dr. Jantina Tammes, de eerste vrouwelijke professor aan de universiteit van Groningen

Op woensdag 29 augustus. De rondleiding duurt zo'n 1,5 uur. Start 14.00 uur. Reserveren via 050-3090649 of via email info@henkbakker.nl. De kosten bedragen 7,50 euro, meer of minder mag ook. Jongeren tot en met 18 jaar gratis. Meer info op http://www.esserveld.nl. Voor groepen kan het ook op andere dagen.