Arriva reuze tevreden over het vervoer van bezoekers naar Reuzenevenement

LEEUWARDEN - Arriva heeft het afgelopen weekend van 16, 17 en 18 augustus maximaal ingezet om op een veilige en goede manier de enorme bezoekersaantallen voor De Reuzen in Leeuwarden van en naar het evenement te vervoeren.

Het bedrijf kijkt terug op een geslaagd weekend. Speciaal voor De Reuzen werden extra treinen, bussen en pendelbussen én personeel ingezet. Door een goede voorbereiding en deze extra inzet verliep het vervoer van bezoekers aan het Reuzenevenement soepel.

De gehele binnenstad van Leeuwarden was gedurende dit weekend afgesloten voor het verkeer. Daardoor was de inzet van Arriva extra belangrijk. Van de 430.000 bezoekers die het evenement in Leeuwarden bezochten, kwamen er velen met OV -trein en bus- en werden met pendelbussen door Arriva vervoerd vanaf de drie P+R terreinen die aan de rand van de stad waren opengesteld.

Op vrijdag kwamen van de 95.000 bezoekers ruim de helft met Arriva naar de stad. Op zaterdag reisden 50.000 mensen met Arriva en op de drukste dag, op zondag, bezochten bijna 55.000 bezoekers de stad met één van de vervoersmiddelen, de treinen, de bussen en de pendelbussen, die Arriva dit weekend inzette.

Piek

Op vrijdag was er in de ochtend kort een piek in het vervoersaanbod voor de trein. Arriva zette daarop zo snel als mogelijk pendelbussen in om mensen vanaf de stations naar Leeuwarden te brengen. Ook voor de rest van het weekend zijn die pendelbussen flexibel inzetbaar geweest en was extra personeel op de stations beschikbaar om alles in goede banen te leiden.

Anne Hettinga: “Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe mooi het evenement was maar ook hoe hard er door onze mensen is gewerkt. Ik ben zeer tevreden over het verloop en enorm trots op de enthousiaste inzet van al het personeel om bezoekers van en naar dit geweldige evenement te vervoeren.”

Op zondag was er voor de reizigers die met NS hun terugreis moesten afleggen overlast door een kabelbreuk tussen Zwolle en Meppel. Arriva zette daarop 10 van haar bussen in, die in de pendeldienst in Leeuwarden gemist konden worden, om toch zo snel mogelijk te zorgen dat de reizigers hun terugreis in konden zetten.

Speciaal voor De Reuzen werden vier treinen uit Limburg gehaald om de Noordelijke vloot te ondersteunen. Die zijn vanmorgen weer aan hun dienst in het Zuiden begonnen.