Nieuw in Groningen: School voor Spiritualiteit

GRONINGEN - In het voormalige klooster aan de Moesstraat in Groningen introduceert Centrum De Poort vanaf september 2018 de School voor Spiritualiteit.

De school wil spiritualiteit toegankelijk maken voor de groep van mensen die zich niet wil binden aan een bepaalde religie of leer, maar wel op zoek is naar meer diepgang en betekenis in het leven,

Voor deze groeiende groep wil de school een eigen leeromgeving bieden en diverse ingangen aanreiken. De cursisten kunnen een persoonlijke route kiezen binnen een samenhangend cursusprogramma van cursussen, trainingen, workshops en studiegroepen.

Het cursusprogramma is opgebouwd rondom diverse universele wijsheidstradities en meditatievormen. Bijzonder in het programma is dat het zwaartepunt niet specifiek ligt op de bekende oosterse tradities, zoals boeddhisme en hindoeïsme, maar dat daarnaast gekozen is voor westerse benaderingen van spiritualiteit zoals christelijke mystiek en joodse kabbala. Bovendien is er ook aandacht voor actuele inzichten uit modern wetenschappelijk onderzoek.

Het programma is opgebouwd uit gevarieerde, kortdurende cursussen. Men kan na elke gevolgde cursus steeds weer kiezen voor vervolg- of verdiepingscursussen. Cursisten kunnen daardoor een persoonlijk traject opbouwen in de breedte of juist meer in de diepte.

De insteek van de school is niet een vorm van godsdienstwetenschap te doceren. De docenten hebben een brede deskundigheid, maar geven hun lessen vanuit hun persoonlijke scholing en ervaring in de tradities van waaruit zij kennis willen doorgeven.

Het is juist de bedoeling dat mensen vanuit hun eigen vragen de antwoorden kunnen vinden die iets toevoegen voor hun persoonlijke leven. De inzichten die de cursisten kunnen opdoen en de vaardigheden die ze kunnen trainen zijn puur bedoeld voor innerlijke verrijking en verdieping van de eigen persoonlijkheid en stijl van leven.

Natuurlijk kunnen de gevolgde trajecten ook een geschikte aanvulling zijn bij bepaalde opleidingen of beroepen. Uiteindelijk gaat het altijd om je eigen kwaliteit van Zijn, waar je ook bent’, aldus Hans Wolters, coördinator van de school.

Open Dag, 8 september, 12-17 uur, Moesstraat 20. Info: www.cursuscentrumdepoort.nl