Groningse jazzmuzikanten uit New York naar EM2

GRONINGEN - Op zondag 26 augustus treden jazzartiesten Rose Ellis en Daan Kleijn (USA) op bij venue EM2.

Deze van oorsprong Groningse artiesten is het gelukt om zich als jazzmuzikanten te settelen in New York. Roos Plaatsman, artiestennaam Rose Ellis, en Daan Kleijn konden na hun afstuderen aan het Prins Claus conservatorium in 2011 beide met een prestigieuze beurs op zak aan de slag aan de Aaron Copland School (NY) en New York University. Roos in de richting zang en Daan als gitarist.

De twee wisten zich op te werken in het clubcircuit en een leven op te bouwen ver weg van hun geboortestad Groningen. Rose Ellis heeft onlangs een debuut CD uitgebracht met veel eigen werk. ‘Story telling’ en ‘crystal clear’ zijn terugkerende termen in de lovende recensies. Zo schrijft Jazz History Online: “It has been quite a while since I’ve been this impressed with a vocalist’s debutalbum”.

Rose Ellis wordt normaal gesproken begeleid door een band, maar deze zomer doen de voormalige Groningers met zijn tweeën Europa aan. Ze komen eerdaags terug van een kleine tour door Polen en vliegen aan het einde van de maand terug naar New York.

EM2 heeft de twee talenten voor een uniek optreden weten te strikken. Op zondag 26 augustus vanaf 16.30 uur spelen ze twee keer een set bij venue EM2. Trouwe fans krijgen eindelijk weer eens de kans om het duo, na jaren van afwezigheid op Hollandse bodem, weer eens te zien spelen. Wees erbij want je weet nooit of, en wanneer je weer de kans krijgt om deze muzikale genieën aan het werk te zien.

Na het optreden kan er gegeten worden, Tondo’s zal pizza’s al taglio serveren.

Zondag 26 augustus v.a. 16.30 uur bij venue EM2,

Voormalig Suikerunie terrein, Energieweg 10, Groningen

Gratis Entree