Erepenning voor jarige KEI-week

GRONINGEN Dat het een speciaal jaar voor de organisatie van de KEI-week zou worden, was al bekend. Door het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders om de erepenning van de stad Groningen uit te reiken aan de KEI-week, heeft de week een extra gouden randje gekregen.

Dit jaar wordt de KEI-week voor de 50e keer georganiseerd. Vijftig jaar waarin de vele nieuwe studenten die naar Groningen komen, tijdens de KEI-week welkom worden geheten in de stad. Tijdens de KEI-week wordt onder andere informatie verstrekt omtrent de maatschappelijke, culturele en recreatieve aspecten die de stad Groningen te bieden heeft. Zo wordt aandacht besteed aan thema’s als "Samen uit, samen thuis", "Stadjer en Student" en "Duurzaamheid". Verder wordt tijdens de KEI-week een podium gegeven aan de politieke partijen en wordt ieder jaar een goed doel uitgekozen waar tijdens de KEI-week geld voor wordt ingezameld.

Ook dit jaar doen grote groepen vrijwilligers hun uiterste best om ervoor te zorgen dat de nieuwe eerstejaars student zich gelijk thuis voelt voelt in onze mooie stad. Jaarlijks zetten zich om en nabij 1200 vrijwilligers in om de KEI-week een groot succes te maken. Marc Boels, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI zei daarover het volgende: ,,De KEI-week wordt elk jaar georganiseerd door studenten, voor studenten. De KEI-week was nooit zo’n succes geweest zonder het grote aantal studenten dat vrijwillig een steentje bijdraagt’’.

Deze uitzonderlijke verdiensten, inzet en daadkracht was reden voor Peter den Oudsten, de burgemeester van Groningen, om de erepenning van de stad toe te kennen aan de organisatie van de KEI-week. Deze erepenning zal in september bij een besloten borrel met vaste partners en relaties officieel worden uitgereikt door de burgemeester aan het bestuur van de KEI-week.

De KEI-week is momenteel nog in volle gang en zal nog tot en met vrijdag 17 augustus duren. Zo hebben de aankomende studenten maandag al kunnen genieten van onder andere een optreden van de Groningse artiest Kraantje Pappie. Op dinsdag werd er, na afloop van de KEI-parade, traditiegetrouw meegezongen tijdens Night Of The Songs.

Donderdag staat het Lustrumfestival aan de Kardingerplas op het programma en wordt er vanavond een film op de Vismarkt vertoond. Voor beide evenementen zijn Stadjers van harte welkom om samen het jubileum te vieren.