Grote brand bij Knol’s Koek aan Hoendiep

Groningen - De brandweer is woensdagavond rond half 8 opgeroepen voor een brand bij Knol’s Koek aan het Hoendiep in Groningen. De brand werd opgeschaald naar een grote brand en meerdere brandweerauto’s uit Stad en omgeving hebben de brand geblust. Iets voor acht uur kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

Dat laat de brandweer net weten. ,,Iets voor acht uur vanavond hebben we gelukkig brand meester kunnen geven'', vertelt een woordvoerder van de brandweer Groningen aan DvhN. ,,Er is hard gewerkt om dat resultaat te behalen.''

Voornaamste is voor de brandweer dat de brand nooit uitslaand is geweest. ,,We hebben het in de bakkerij zelf gehouden.'' Over de oorzaak en toedracht is nog niks bekend. De bewoners van naastgelegen huizen mochten rond 9 uur weer terug naar hun woningen.

NL-Alert

Bij de brand kwam veel rook vrij, omwonenden habben een NL-Alert ontvangen in verband met de rookontwikkeling. De brandweer waarschuwde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De NL-Alert werd rond 9 uur weer ingetrokken.

Eerdere brand

Bakkerij Knol's koek brandde in 2010 volledig af.

Knol's Koek bestaat sinds 1923 en is nog steeds in familiehanden. Grondlegger is Egge Knol. Hij bakte in eerste instantie ook brood en banket. Vanaf de jaren vijftig legden Knol en zijn zoon Durandus zich toe op koek. De bakkerij verhuisde in 1958 van het Gedempte Zuiderdiep naar een voormalige wasserij aan het Hoendiep.