Drogisterij Mirjam viert vijfjarig bestaan

GRONINGEN - Op donderdag 30 augustus 2018 vieren Mirjam en haar drogisterij het vijfjarig bestaan. Dit wordt groots gevierd. Eigenaresse Mirjam vertelt over haar zaak.

Niks zo leuk als drogisterijwerk

,,Rond m’n 18e wist ik al dat ik iets voor mezelf wilde gaan doen’’, vertelt Mirjam Zuidersma van de drogisterij aan de Vechtstraat 129 in Groningen. ,,Ik volgde de mbo-opleiding Ondernemer Detailhandel en liep onder andere stage bij twee drogisten. Geen andere stage heeft ooit kunnen tippen aan die ervaringen, ik vond het geweldig. Nadat ik m’n hbo-associate degree in Small Business & Retail management had gehaald, ben ik op m’n 23e meteen gaan werken bij een drogisterij en gestart met de opleiding tot drogist. Toen ik 27 was, in 2013, opende ik D.I.O. drogisterij Mirjam. De beste beslissing ooit!’’

In de prijzen

,,In 2014 wonnen we de eerste prijs als ‘Beste nieuwkomer’ en in 2015 en 2017 wonnen we de eerste prijs met ‘Beste D.I.O. winkel regionaal’. Ook deden we in 2014 aan de 050-verkiezing in Groningen mee. We wonnen daar de prijs met ‘Beste winkelketen van de buitengebieden’.

Klanten bij D.I.O. Mirjam voelen zich welkom. Geen klant verlaat de winkel zonder aandacht en deskundig advies. Mirjam en haar medewerkers zijn trots op hun winkel en stralen dat ook uit. De winkel is altijd verzorgd en gezellig en er wordt regelmatig iets leuks georganiseerd voor de klanten.

Veel natuurlijke producten

Bij Mirjam vind je wat je nodig hebt. Alle leeftijdscategorieën kunnen bij Mirjam terecht. Mirjam heeft de betere merken, veelal natuurlijke producten voor lichaamsverzorging en voedingssupplementen. Een greep uit het assortiment: Weleda, New Care, Golden Naturals, fytotherapie van Arkopharma, dermatologische huidverzorging van Louis Widmer en Zarqa en make-up van John van G.

Bij D.I.O. Drogisterij/Parfumerie Mirjam is het gezellig. Mirjam: ,,Veel van onze klanten kennen we persoonlijk. Tijdens de feestdagen is de winkel gezellig versierd. Alles staat in het teken van leuke cadeautjes.’’ Daarnaast organiseert Mirjam regelmatig iets verrassends voor haar klanten zoals een beautymiddag, mannenmiddag, manicurebehandeling en af en toe wordt er wat lekkers te drinken ingeschonken. Ook een leuk cadeautje is snel gevonden in deze winkel. Of op een braderie of event, waar Mirjam regelmatig van de partij is. En om het helemaal praktisch te maken, kun je ook voor schoenherstel bij Mirjam terecht.

Net een stapje meer

,,De ene klant redt zichzelf, de ander wil graag geholpen worden’’, vertelt Mirjam. ,,Die verschillen zijn juist zo leuk. We willen vooral inspelen op de behoefte van de klanten en zorgen dat ze goed geholpen de winkel weer verlaten. We zijn allemaal enthousiaste professionals die net een stapje meer willen zetten. Vanaf het moment dat de deuren ’s morgens opengaan is het hier leuk, en dat horen we ook terug. Het voelt eigenlijk niet eens als werk!’’

bent u nieuwsgierig geraakt? Kijk dan op de facebookpagina: D.I.O. Drogisterij/Parfumerie Mirjam.