Al 50 jaar feest in stad tijdens de KEI-week

GRONINGEN - De Groningse KEI-week viert dit jaar extra feest met haar vijftigjarige jubileum. Tot en met vrijdag laten studenten de ruim 5.000 nieuwkomers kennis maken met het Groningse studentenleven. De KEI-week heeft zich in die vijftig jaar ontwikkeld tot een ambitieus en maatschappelijk betrokken evenement.

Een van de kenmerken van de stad Groningen zijn de vele studenten en studentenverenigingen die de stad rijk is. Tijdens maar liefst 18 KEI-evenementen kunnen de nieuwe studenten kennis maken met alles wat het studentenleven te bieden heeft. Zo presenteren de sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen zich tijdens verschillende activiteiten aan hun toekomstige leden. Daarnaast maken de studenten in spé natuurlijk kennis met het Groningse uitgaansleven. Dit jaar komt Tim Hofman naar Groningen om te vertellen over zijn studententijd. Ook zijn er optredens van Bizzey, Dirtcaps Wulf en de Groningse trots Kraantje Pappie.

Het gouden jubileum

Wat de KEI-week dit jaar extra feestelijk maakt is haar vijftigjarige jubileum. In die 50 jaar is er veel veranderd. Zo duurde de KEI-week oorspronkelijk 21 dagen, wat is verkort tot een intensief programma van 5 dagen. Om aandacht aan dit hoogtepunt te schenken heeft de KEI-week het jaarlijkse Open Air Festival in een nieuw jasje gestoken.