Adorp kijkt ondanks een natte start terug op een geslaagde 93ste Adorper Kermis

ADORP - Het bestuur van de Vereniging van Volksvermaken (VvV) in Adorp kijkt terug op een geslaagd weekend van de Adorper Kermis. Het gevarieerde aanbod aan activiteiten en muziek gedurende het weekend, in combinatie met de kermis en het trikers treffen, bleek weer een schot in de roos te zijn. De voorbereidingen voor het kermisweekend van volgend jaar zijn inmiddels al weer in gang gezet.

Het kermisweekend werd op vrijdagmiddag, na een openingswoord van VvV-voorzitter Edwin van der Zee, geopend met een kindervoorstelling van de Ballonenman. Deze wist met zijn interactieve show het jonge publiek goed te vermaken. Diverse kinderen mochten op het podium assisteren wat soms tot hilarische momenten leidde. Na de kindervoorstelling konden de kinderen zich uitleven in de kermisattracties. ’s Avonds werd het muziekprogramma van het feestweekend afgetrapt met Feestband Solidair. Door de regen viel de opkomst tegen. Echter wisten ze tot in de uurtjes een gevarieerd muziek programma ten gehore te brengen.

Op de zaterdag werd er voor de 16de keer afgetrapt voor de jaarlijkse Trike Tour tocht. Om half een ’s middags was het imposante vertrek van de trikers voor een toertocht door de provincie. Al jaren kampeert een grote groep trikers tijdens de Adorper kermis naast het feestterrein. De klapper van het weekend was de Stormbaan. Voor het in grote getale aanwezige publiek waren een ruim aantal dorpelingen, groot en klein, bereid om aan deze krachtmeting mee te doen. De zaterdag werd afgesloten met de Coverband Ten Speed. Met hun repertoire wisten zij de sfeer er goed in te krijgen en de dansvloer tot twee uur ’s nachts vol te houden.

Traditioneel startte de zondag om twaalf uur met een aangeboden brunch. Circa 110 Adorpers en trikers kwamen in de feesttent mee-eten. Tijdens de brunch werd door jong en oud bij gekletst en het kermisweekend geëvalueerd. Het kermisweekend werd op zondagmiddag afgesloten met de gezellige muziek van de Groningse Zanger Richard. Dankzij het mooie weer waren velen bereid om richting de feesttent te komen voor de afsluiting van het weekend.