Informatieavond over Dupuytren in UMCG

GRONINGEN - Stichting Dupuytren Nederland organiseert op 24 september aanstaande een informatieavond over de ziekte van Dupuytren in het UMCG in Groningen.

Wat is de ziekte van Dupuytren?

De ziekte van Dupuytren komt vooral voor in de handen. Er groeit een harde streng bindweefsel in de handpalm waardoor de vingers kromtrekken. De vingers kunnen vervolgens niet meer gestrekt worden. De ziekte wordt daarom ook wel 'koetsiershanden' genoemd. De aandoening kan ook voorkomen in de voeten en heet dan ziekte van Ledderhose. Het is een veelvoorkomende aandoening: maar liefst één op de vijf mensen boven de 50 jaar oud heeft in meer of mindere mate Dupuytren.

Waarom een informatieavond?

Over de diagnose en de behandeling van de aandoening bestaat – onder andere bij huisartsen – nog wel eens verschil van inzicht. Soms wordt de aandoening niet herkend als zodanig, andere keren wordt er aangeraden om een behandeling uit te stellen, terwijl dat niet in alle gevallen de beste optie is. Om die reden is goede voorlichting aan patiënten met Dupuytren belangrijk.

Programma informatieavond

De gratis informatieavond vindt plaats op maandag 24 september, van 19.00-22.00 uur in het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG). Adres: Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen

Het programma is als volgt:

• Ziektebeeld Dupuytren – Sanne Molenkamp, promovendus plastische chirurgie UMCG

• Update over behandelmogelijkheden – Prof. Dr. Paul Werker, Plastisch chirurg UMCG

• Behandeling na een ingreep of operatie – Elise Karssies, Handtherapeut UMCG

• LedRad studie: onderzoek naar de effectiviteit van radiotherapie (bestraling) bij

Ledderhose, Anneke de Haan, UMCG

• Gelegenheid voor vragen

Aanmelden

Aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst kan via de www.dupuytren-nederland.nl of via

info@dupuytren-nederland.nl