M

GRONINGEN - Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, ons laat zien. En showt hij zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard met zang, dans, typetjes en komische sketches. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Showponies is op vrijdag 28 september te zien in MartiniPlaza, Groningen.

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, ons laat zien. En showt hij zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard met zang, dans, typetjes en komische sketches. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Showponies is op vrijdag 28 september te zien in MartiniPlaza, Groningen.

Vorig seizoen werd Showponies juichend ontvangen door de Nederlandse pers. Na vele uitverkochte zalen én de nominatie voor een Poelifinario is het dan ook niet meer dan logisch dat Alex dit seizoen nogmaals met zijn pony’s door het land draaft en het publiek trakteert op een avond vol zang, dans, typetjes en komische sketches. ,,Ik ga er nooit vanuit dat iets een succes zal worden, ook al vind ik het zelf fantastisch. Maar tijdens de try-outs werd wel duidelijk dat dit wel een erg goed zou vallen.”

Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in en zet hij het genre terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. Sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2.0. Ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z’n Alex Klaasens. Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. ,,Wat is een showpony? Dat zijn de mensen die we denken te moeten zijn voor alle andere mensen, omdat ze ons dan het leukst vinden!” aldus Alex.

,,Ik doe musical, toneel, cabaret, sketch-programma’s op televisie. Wat het ook is, ik mis altijd iets. Als ik in een musical sta, ontbreekt de serieuze kant van toneel. Heb ik een rol in een toneelstuk, wil ik zingen. Nu ga ik een jaar lang een voorstelling spelen waarin ik alles heb samengebracht. In Showponies mis ik niets. Dat wilde ik al heel lang.”

Reacties uit de pers

‘Één van de grappigste en muzikaalste voorstellingen van dit theaterseizoen.’ ***** - De Volkskrant

‘Een aaneenschakeling van hoogtepunten.’ ***** - De Telegraaf

‘Zeldzaam geestig en vocaal razend knap.’ ***** - AD

‘Ongekend hoog humorniveau bij Alex Klaasen.’ – Het Parool

‘Technisch en inhoudelijk ijzersterke identiteitsrevue.’ ***** - Theaterkrant

‘De beste show in tien jaar’ ***** - Dagblad van het Noorden

‘Moderne revue van hoog niveau’***** - Trouw

‘”Een identiteitsrevue” een woord dat nog niet bestond, maar het klopt aan alle kanten.’ **** - NRC

Credits

Oorspronkelijk script en liedteksten: Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen

Muziek: Jan en Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker

Regie: Gijs de Lange

Decorontwerp: Janne Sterke

Met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Kiefer Zwart,

Desi van Doeveren, Roman Brasser, Stef van Gelder en Cripta Scheepers

Informatie en kaartverkoop: www.alexklaasen.nl en www.ntk.nl